Berliner Weisse vēsture, jeb kā viltnieks Kords Broians nospēra kāda flāma recepti

Berliner Weisse vēsture, jeb kā viltnieks Kords Broians nospēra kāda flāma recepti

Jūlijs 20, 2018
Nav zināms precīzi, kur un kad uzvārīja pirmo Berliner Weisse (tie, kuri zina, noklusē vai arī ir miruši), taču klīst baumas, ka pats pirmais šo neparasti atsvaidzinošo skābalu brūvējis kāds vārdā nenosaukts aldaris Hamburgā. &l...

SAULSTĀVJU DARBA LAIKS

Jūnijs 21, 2018
...

Eils vai Lāgeris? | Vispārināts ievads atšķirībās

Maijs 13, 2018
  “Mums ir tikai eili.” “Bāc! Bet es gribu alu!” Turpinot tēmu par svešvārdiem, īsi un konkrēti nodalīsim, kas ir eils u...

Kas ir amatalus, jeb kā definēt Craft beer

Aprīlis 29, 2018
Kas ir amatalus, jeb kā definēt Craft beer “Kādreiz bija vienkārši. Tu pasaki “alus” un tev ielej alu - viss, nekādas pratinā&sca...

MEDUS, MEDALUS UN MIESTIŅŠ.

Decembris 24, 2017
Īsa ekskursija medus raudzēšanas vēsturē un etimoloģijā Latvijas teritorijā, kuras mērķis ir aizsākt diskusiju par konsekventu terminoloģiju mūsdienu lat...

LEĢENDĀM APVĪTAIS POKAIŅU MEŽS

Oktobris 19, 2016
Jau ilgu laiku krodzinieki mēļo leģendas par miežu vīnu, kas smēlies spēku konjakā mucā. Priežu pumpuru smeķis apvienojas ar ozolkoku, radot bagātīgu aromātu, k...

GRIEĶU ALUS LĀSTS

Septembris 20, 2016
KĀ ASPRĀTIS AISHILS NOGRŪDA ALU NO OLIMPA. Raudzēto dzērienu vēsture līdz salīdzinoši nesenam laikam vienmēr bijusi cieši saistīta ar rel...